Едноетажна къща и паркирана до нея кола изгоряха напълно на Великден.
Сигнал за бедствието на ул.“Клисура“ 42 е постъпил на тел.112 около 16 часа на 8 април. На място бяха изпратени два екипа огнеборци от Първа противопожарна служба и един от Втора. Близо час те се бориха с развихрилия се пожар, но покриват на къщата рухна, а цялото обзавеждане изгоря напълно. Североизточният вятър насочи пламъците към „Фолксваген Голф 3“, паркиран на площадка до съседна 3-етажна жилищна сграда, и колата беше унищожена от огъня. Благодарение на бързата намеса на пожарната сградата беше спасена, размина се само с една опушена до покрива стена.
През това време собствениците на горящата къща празнували Великден с роднини в „Дружба“. След като получили обаждане от съседи за пожара в дома им те веднага пристигнаха на място, но с нищо не успяха да предотвратят трагедията. Според пожарникарите причината за пожара е късо съединение в инсталацията на бетонен навес до самата къща, откъдето е тръгнал огънят и за кратко време е унищожил стаята и покрива над нея. 
Около 11 часа вчера пък клошар инвалид запали за пореден път изоставената къща на МВР до Мол Русе. На място пристигнаха два екипа огнеборци и извадиха от димящата стая несретника, който бе вдишал въглероден оксид и се наложи екип на Спешна помощ да се погрижи за него. Причината за пожара е запален огън в пълната с хартия и боклуци от контейнерите стая, която е обитавал клошарят.
За кой път вече ставаме свидетели на пожар в този коптор, от който после дишаме вреден дим, роптаеха служители в съседния магазин за мебели. По думите им тази къща трябва да се събори, за да се спре събирането на клошари и наркомани в нея.