Пловдивски рецидивист с много присъди отново влиза зад решетките след две кражби в Русе на обща стойност 889 лева.
Р.В. излязъл от затвора преди месец и дошъл на гости на свой познат в Русе. На тръгване обаче решил да не се прибира у дома с празни ръце. Влязъл в заведение, поръчал си фреш и докато барманката му приготвяла напитката, той успял да задигне 20 лева от оборота и айфон, след което бързо излязъл на улицата.
Отишъл на автогарата и влязъл да хапне нещо в закусвалня, но пак използвал невниманието на жената зад бара и задигнал две портмонета със 100 лева и 50 евро. Малко след това успял да продаде задигнатия айфон.
След подадените оплаквания и дадените описания криминалистите установили крадеца в базата данни на МВР и го задържали малко преди да се качи на автобуса са родния си град. В джоба му били открити откраднатите 50 евро и 100 лева.
Р.В. бързо си признал кражбите и сключил споразумение с прокурора за две години затвор при строг режим, което било одобрено от Районния съд. Освен това крадецът е задължен да обезщети ограбената жена от първото заведение с 672 лева, колкото струва телефонът й.