Входната врата на апартамент на служител на пожарната в Русе е отворена с шперц от бандити, но липси вътре не са установени. Опитът за кражба е извършен на третия етаж в 5-етажната жилищна сграда на ул.“П.Славейков“.
Огнеборецът и семейството му заминали на село за празника, а двата велосипеда, закрепени на багажника върху покрива на колата, направили впечатление на апашите. В нощта на Великден неустановените засега бандити успели да отворят вратата на апартамента, без да задействат алармата, сложили парцали на камерите към СОТ, но нещо вероятно ги е уплашило и те са побързали да изчезнат, без да вземат нищо от вътре.
Вчера семейството се прибрало вкъщи, пожарникарят установил, че вратата е отворена, видял парцалите върху камерите и се обадил в Първо РПУ. На място пристигнаха униформени и документираха опита за кражба, а служители от Криминална полиция направиха оглед на апартамента и взеха отпечатъци от стаите, терасата и парапета под прозореца на кухнята. 
Според работещи по случая крадците по всяка вероятност са познати на пожарникаря, тъй като са били запознати с охранителната система в жилището.