62-годишен мъж, движещ се с велосипед по булавард „България“, бе откаран вчера с линейка в УМБАЛ „Канев“ в много тежко състояние, след като бе блъснат от тир. Минути след инцидента в болницата бе откаран и шофьорът на товарния автомобил с тежка хипертонична криза.
Малко след 13 часа потърпевшият отивал да засади фиданки на вилата си край града. На петдесетина метра от бензиностанция „Лукойл“ по пътя за Дунав мост, но в другото платно, го застигнал камион с великотърновска регистрация, блъснал го отзад и мъжът паднал на земята облян в кръв.
Прегледът в болницата показа травми на гърдите, корема, главата и шийните прешлени. Дежурните хирурзи веднага започнаха борба за живота му в Шокова зала, но заради тежките травми не се ангажираха с прогноза за състоянието му. Ясно е само, че има реална опасност за живота му.
Инцидентът предизвика голяма опашка от камиони по платното за София и се наложи други два екипа на КАТ да отбиват движението през града от Дунав мост и от кръговото до бившата „Мототехника“. Така в Русе се получи задръстване по „Липник“ и по „Доростол“.