По разпореждане на премиера Бойко Борисов и след проверка на място, министърът на правосъдието Цецка Цачева поиска оставките на временно преназначения на длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Свилен Цветанов и началника на затвора в София Петър Кръстев.

Оставките са приети от министъра, като длъжностите им ще бъдат временно заети от служители на Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието, съобщиха от ведомството.

Работата на комисията по изясняване на обстоятелствата и фактите относно бягството на лишените от свобода за тежки престъпления Владимир Пелов и Радослав Колев продължава. След представяне на доклада от комисията до 12 април, ще бъдат предприети дисциплинарни мерки спрямо действията на пряко отговорните служители, в резултат на които е извършен този изключително тежък инцидент.

От вчера полицията е на крак и издирва двама опасни престъпници, които избягаха от Централния софийски затвор след въоръжено нападение.

Избягалите затворници са Радослав Колев, рецидивист, осъден на 26 години затвор за убийство и Владимир Стефанов, осъден на 30 години затвор за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.