Месарите от отбора на свинекомплекс „Голямо Враново“ бяха най-бързите на световното за транжори в Белфаст, а Ангел Найденов влезе в идеалната шестица на първенството с купата за най-добър обезкоствач, но не били толкова добри в аранжировката и презентациите и това ги оставило извън челната тройка. Това разказаха на пресконференция вчера участници от отбора и изпълнителния директор на дружеството Вихрен Димитров.
Ангел Найденов шашнал конкуренцията, като така транжирал телешки врат, че не оставил по костите и грам месо. А в състезанието за време българският тим финиширал с една трета пред всички останали участници от цял свят. Липсата на опит обаче си казала думата, тъй като отстъпили на презентациите.
„Месарниците трябва да се борят с големите вериги и затова трябва да са креативни в представянето на продуктите си. Може би оказа влияние и това, че само ние от всички отбори нямахме жена“, обясни Вихрен Димитров. Той сподели идеята си да направи академия за месари, която да обучава начинаещи транжори за нуждите на бранша. Такава можела да бъде изградена в някое от многото опразнени училища, за което вече има конкретни предложения.
Свинекомплекс „Голямо Враново“ продължава линията си да предлага само продукти с високо качество с нова серия топли меса, където месото не се охлажда, а направо се преработва без добавки и консерванти.