Росица Георгиева от днес вече и официално е новият титулярен началник на Регионалното управление на образованието в Русе. Вчера следобед беше подписана заповедта, с която министър Красимир Вълчев я назначава на поста от 5 април.
Георгиева, която изпълняваше длъжността началник на РУО от уволнението на дългогодишния шеф на структурата Димитър Райнов, спечели обявения от Министерството на образованието и науката конкурс, проведен преди 10 дни. На конкурса тя се яви с още една кандидатка - Росица Кунчева и безапелационно спечели позицията с представянето си и на теста, и на интервюто. 
Росица Георгиева има докторска степен, защитена в Педагогическия факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Има две бакалавърски дипломи - по начална педагогика от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и по теология от Софийския университет, както и две магистърски - по теология и философия от СУ. 
Не мисля, че ще правя от службата професия, коментира лаконично Росица Георгиева новото си назначение. От моята мъдра баба знам една истина - че „Служба корени няма“, така че няма как позицията да промени моите принципи и убеждения, добави новият просветен началник.