Мери Хигинс Кларк, Джефри Арчър, Нелсън Демил, Лий Чайлд и още дузина от корифеите в криминалния жанр, по които се прехласват с удоволствие дори и сериозни юристи, четат и десетки жители на град Две могили в местното читалище. Всички, които познават добре картинката в родните читалища, могат само да завиждат на двемогилското „Св.св.Кирил и Методий“, което сравнително ритмично се снабдява с най-новите и най-интригуващи издания от топ четивата. Каква е хитринката и как точно жителите на града са си извоювали тази привилегия?
А тайната е следната: завладяващите четива, които са и най-новите издания на нашумелите световни автори на бестселъри, са дарение! И понеже това не е кой знае каква новина - от време на време току се намира по някоя добра и щедра душа да прави жестове към читалищата - двемогилското има с какво да се гордее, защото излиза едни гърди пред другите.
Работата е там, че дарението не е от кого да е, а от... певицата Тони Димитрова!
 В края на 2012 година
Две могили се оказал точка по пътя на гастрол на емблематичната изпълнителка на „Ах, морето“
Когато станало дума къде певицата ще се преоблече за концерта, се оказало, че библиотеката на читалището е най-топлото място в сградата със салона. 
Тя влезе тук, остави си нещата и веднага се загледа в книгите, разказва Илияна Вълкова от читалищната библиотека. „Вие защо не купите цялата поредица?“ - попитала Тони Димитрова, като видяла, че на стелажите има някои книги от любимите й висококачествени кримки. Щат-не щат, момичетата от библиотеката й обяснили, че те на драго сърце биха купили цялата поредица, и дори не само нея, но проблемът е в един малък, но съществен детайл: няма пари!
В този момент стана ясно, че Тони Димитрова при сценичния си костюм си носи... книга!
разказва Илияна. Тя и колегите й останали впечатлени от видяното - все пак, не е често срещана гледка книга в багажа на известен певец. А „дрезгавото момиче“ продължило: „Ако ми запазите десет минути тишина, ще си дочета тази книга и ще ви я оставя!“. 
Речено-сторено. Певицата си дочела книгата и я подарила на читалището. А след като свършил концертът и тя се преоблякла отново, продължила: „Така и така купувам книги, прочитам ги, а после ги слагам в кашони и ги нося в мазето. А това си е направо неприлично - може ли такива книги да се държат в кашони и на тъмно?! Знаете ли какво ще направим? Ще започна да ви ги изпращам на вас“, рекла Тони Димитрова. 
Обещанието, разбира се, развълнувало момичетата в библиотеката. И все пак, докато не пристигнала първата пратка от Бургас, недоверието било малко повечко, отколкото радостното очакване.
Но ето че
още в началото на 2013 година пристигнала първата пратка
Оттогава досега Тони Димитрова е изпратила вече около 300 книги. При това ги изпраща за своя сметка. Опитахме да настояваме поне да поемем разходите по изпращането - и дума не дава да се издума за това, казват от читалището. 
Тя харесва криминални романи и трилъри, по това, което изпраща в Две могили, библиотекарките съдят, че певицата не си пада по сълзливите чиклит четива и книжни сапунки. Понякога изпраща книги със стихове, пътеписи, повечето от авторите са от Западна Европа и Съединените щати, по-рядко се случват български писатели. 
От читалището редовно благодарят на певицата. А когато тя дойде преди година в Русе със спектакъла „Едит Пиаф“, където изпълнява главната роля, почитателите й от Две могили се натоварили в един автобус и пристигнали в Русе да гледат спектакъла. Приготвили й и подарък.
Поръчали да изработят ръчно ушито артистично изпипано калъфче за книга
И представител на двемогилската група заедно с грамаден букет цветя отишъл да поздрави Тони Димитрова в гримьорната след представлението. 
Жестът към нас е огромен, ние не бихме могли да си позволим да се снабдяваме с толкова много нови издания, казва Илияна Вълкова. А книгите продължават да пристигат - последната засега пратка от Бургас е от януари 2018 година. И със сигурност книжните колети ще продължат да пристигат на адреса на читалището в Две могили. За радост на читателите и на феновете на една от любимите певици на българите.