Щедър жест е направил мъж, настоял да остане в пълна  анонимност, който е дарил 150 000 лева за изграждането на църква в манастира „Преподобна Петка Българска“ в село Копривец. 
Дарителят не е от Русе. Благодарение на щедрия жест вече имаме сигурност, че разполагаме с достатъчно средства, за да изградим храма в манастира, каза дядо Наум. Преди дни митрополията оповести, че манастирът е спечелил финансиране за реконструкция и ремонт на комплекса, паралелно с изграждането на новия манастирски храм.
Мястото за градежа вече е осветено, нещо повече - изкопните работи са започнали, но внезапните студове в средата на март са преустановили работата. Строителството ще започне веднага след Великденските празници, уточни митрополитът. 
За строителството на манастирската църква на няколко пъти е правил дарения и дядо Добри от Байлово, станал известен и благославян от цяла България като „светеца от Байлово“ и най-голям частен дарител на храмове и манастири. Самият дядо Добри е идвал на два пъти в манастира в Копривец, за да остави лично суми от по няколко хиляди лева. Светият старец е бил силно впечатлен от факта, че обителта в Копривец е единственият манастир, изграден и осветен в България по време на социализма - на 14 октомври 1989 година. 
Благодатният огън в Русе за пореден път ще бъде донесен от Гюргево, съобщи Наум и разкри още една новина. Специално за пасхалните служби в Русе пристига Тивериополският епископ Тихон, който служи в катедралния храм „Св.Александър Невски“. Очаква се епископ Тихон да води службите в най-новия русенски храм „Всех Святих“ на Велики петък и в събота вечерта, когато в полунощ ще бъде обявено Възкресение Христово. 
На Второ възкресение в неделя ще бъдем заедно с епископ Тихон в катедралния храм „Света Троица“, каза владиката.