Българската федерация по борба обяви официално, че Русе ще е тазгодишен домакин на международния турнир по свободна и класическа борба за юноши „Иван Илиев-Петко Сираков“. Състезанието, което вървеше неизменно във Варна, ще се проведе в зала „Дунав“ от 18 до 22 април. То ще е с участието на национални отбори от най-малко 7-8 държави. Състезателите от свободния стил ще си оспорват медалите в турнира „Илиев“, а класиците - в „Сираков“. Иван Илиев е първият русенец, световен шампион от първенството в аржентинския град Мар дер Плата през 1969 година. Петко Сираков, баща на известния футболист Наско Сираков, е един от асовете в класическата борба.  
А сред гостите ще е почетният председател на федерацията Валентин Йорданов, с чието лобиране Русе ще е домакин на турнира. Очаква се сред зрителите да е самият Наско Сираков. 
В подготовка за състезанието централата в София свика лагери на националните отбори. Борците от свободния стил ще се съберат на бивак в Тетевен, където ще тренират  със състезателите от мъжкия държавен тим. Класиците ще лагеруват в София, където също ще тренират при мъжете. После те ще се изнесат за нов лагер в Самоков, след което ще тръгнат към турнира в Русе.