Волейболистите на „Дунав“ отпътувеха вчера за Бургас, където ще играят днес втория си мач от финалния плейоф за влизане в Суперлигата срещу „Дея Спорт“. Момчетата на старши треньора Петър Шопов ще трябва да вземат на всяка цена този двубой, ако искат да стигнат до трета среща в Русе. Както вече писа „Утро“, те загубиха изненадващо с 1:3 първия рунд на свой терен. А победителят в серията ще се класира директно за елитния ешелон. Другата резервна вратичка минава през плеайут с отбора на „Тетевен“.
Защо „Дунав“ отстъпи в първия мач? Дали защото подцени съперника си след двете си победи през редовния сезон? Или играчите решиха, че щом надпреварата във Висшата лига мина по мед и масло, няма да имат никакви проблеми и във финалната серия?
Този анализ трябва да бъде направен от спортно-техническото ръководство. Факт е, че повечето волейболисти изневериха и като че ли се поддадоха на напрежението. В атака пък се разчиташе основно на ветерана Костадин Стойков. Да, Стойков се раздаде, опита всичко, но да не забравяме, че на 7 декември ще навърши 41 години! Как да победи сам цял отбор!
Друг огромен проблем, който въобще не бива да бъде подминаван, бе мястото за провеждане на срещата. „Утро“ вечи писа - зала „Дунав“ пак протече от дъжда, затова играчите бяха пратени на бегом в „Иван Ханджиев“. А тя една зала - погледнете снимката и ще видите в какво състояние са стените й. Да не говорим, че „Дунав“ на практика игра без публика, защото хората просто нямаше къде да седнат или дори да бъдат допуснати като правостоящи.
И ей така, като се търкулнат едни дребни камъчета по пътя, каруцата се обръща. Да се надяваме, че не фатално и че днес дунавци ще си изравнят резултата в серията.