Шеф на земеделска кооперация и охранител отиват на съд за причинена тежка травма на пенсионерка от кучето им - каракачанска овчарка. 
Обвиняемият Лазар Л., който е управител на кооперацията в Червен, разполага със сграда, в която се намират администрацията и охранителите, работилница за селскостопански машини и прикачен инвентар. Другият обвиняем Димитър С. живеел в една от стаите на работилницата в стопанския двор. Лазар имал каракачанска овчарка, която живеела в специално изградена клетка. Грижи за кучето полагали пазачите, като нощем го пускали в двора.
На 26 май миналата година Лазар освободил всички работници и като напускал обекта, наредил на Димитър да пусне кучето из двора. Около 15.30 часа свирепата овчарката отишла до леко отворения североизточен портал и излязла навън. Димитър тръгнал след кучето, но тъй като бил трудно подвижен, не могъл бързо да го догони и то влязло в съседното дворно място. В същото време 66-годишната Пенка Г. подготвяла да засее разсад от пипер. Кучето се засилило, скочило към нея и я захапало за дясната ръка. Пострадалата изпищяла от болка и ужас и опитала да предпази главата и лицето си, но чувала как костите й се чупят между челюстите на силното животно. От болки и уплаха се свлякла на земята, а кучето освободило захапката и Димитър успял да го хване. Пенсионерката била откарана в болницата, където се оказало, че ръката не може да бъде спасена и се наложило да бъде ампутирана.
Обвинителният акт за инцидента вчера бе внесен от Районна прокуратура в съда, предстои насрочване на делото.