Двама телефонни измамници са заловени на Дунав мост при влизането им в страната. Горнооряховските цигани на 31 и 41 години се връщали от Румъния, където от доста време се настаняват цели бригади измамници и атакуват жертви у нас. Тази поостаряла вече мода стана особено популярна, след като „телефонистите“ откриха, че така стават практически недосегаеми за нашата полиция.
В задържаните са открити мобилни телефони, СИМ карти и близо 18 000 лева. Малко по-рано в Стара Загора е бил задържан 64-старозагорец, в когото били открити 24 500 лева, получени същия ден при измама на 82-годишна бургазлийка. Оказало се, че той е куриер, който взема 10% от носените пари и издал времето и мястото на срещата с „шефовете“ си.
Тримата са в ареста, работи се по изясняване на престъпната им дейност. За тартор на групата се сочи един от задържаните на Дунав мост - 41-годишният Васил Паскалев.
Междувременно трима извършители на серия от телефонни измами на територията на Казанлък през миналата пролет сключиха споразумения с прокуратурата и получиха ефективни присъди. Единият от тях е 25-годишният Янко Янакиев от Ветово, който ще лежи 11 месеца.