Малкият германски град Лимешайн, на петдесетина километра североизточно от Франкфурт на Майн, се оказа убежището на беглеца от правосъдието Венцислав Ангелов-Чикагото. Нашумелият с провокативното си поведение към властите бивш русенски полицай е задържан и Окръжна прокуратура вече действа за изпращането му у нас. Тук Чикагото трябва да излежи 3.5-годишна присъда по дело за международен трафик на около 52 килограма кокаин за близо 1 500 000 лева.
Чикагото беше обявен за издирване на 23 октомври 2015 година, след като се оказа, че не може да бъде открит, за да изтърпи наложеното му наказание. Малко по-рано той беше кандидат за кмет и правеше гръмки изказвания за опазване на законността, която сам без притеснения погази.
След като се изплъзна, осъденият Ангелов продължи да хвърля ръкавици на правораздаването с публикации във Фейсбук, като през цялото време твърдеше, че се намира в Испания. Последното му обаждане беше през януари, когато в писмо до БНТ заяви: „Не се укривам, а се намирам в град Валенсия, Испания, и чрез вас искам да предизвикам институциите в България да си свършат работата, т.е. да ме установят точно къде се намирам, да бъда арестуван от местния отдел на Европол, за да се премине към процес по моето екстрадиране, за да излежа присъдата си в България“.
Явно думите му са били чути и желанието му ще се сбъдне.                            У