Със звучните си песни и с неподражаемия си чар прочутите Чилновски баби покориха и участниците и публиката на международния фолклорен фестивал „Ilidza winter fest“ който се проведе в столицата на Босна и Херцеговина Сараево.
Организацията на фестивала беше перфектна, а атмосферата - възхитителна - че не бихме имали нищо против да поостанем още, разказаха млади баби от именитата фолклорна група. 
На фестивала в Сараево, който се провежда по инициатива и с домакинството на Сръбската федерация на фолклорните групи в града, сладкогласните чилновчанки представили автентични хърцойски песни от своя край. Заедно с другите български участници - ансамбъла за изворен фолклор „Капанци“ от село Паламарца, Поповско, показали красотите на двете уникални етнографски групи. 
По време на фестивала било обсъдено сътрудничеството с организаторите и местните участници, за да може да се популяризират разнообразните традиции на балканското народно творчество. Чилновчанки останали възхитени и от това колко бързо сараевчани са успели да възстановят разрушенията след ожесточената война.