Николай Йорданов ще бъде главен съдия на мача в неделя в Пловдив между местния „Локомотив“ и „Дунав“. Двубоят ще е първи за русенци в плейофите на втората осмица в група „Б“. Той ще започне в 20 часа.
Помощници на Йорданов на „Лаута“ ще са Георги Тодоров и Димитър Русев. Арбитри зад вратите ще са Мартин Стоименов и Станимир Транчев, а правата на съдийски наблюдател са делегирани на Петър Петров. Става дума за същия Петров, който ръководеше доскоро реферската комисия към БФС. Той подаде оставка по настояване на няколко клуба. 
Мачът между двата отбора на 10 декември 2017 година в Русе завърши при 2:2. Тази среща е една от немалкото, в които русенският отбор пропиля с лека ръка и от наивност много важни точки. 
Юлиан Ненов изведе дунавци напред с гол в 46-а минута. Мирослав Будинов покачи на 2:0 в 53-а. „Дунав“ продължи да играе добре и да мачка съперника си, създаде много положения, но допусна нелепо попадение в 66-а минута. Той дойде след статично положение, а автор на гола бе Веселин Марчев. 
До кошмарното равенство се стигна в 88-а минута. Тогава русенската защита заспа отново и след центриране от корнер Халед Аяри фиксира крайния резултат. За отбелязване е, че локомотивци имаха всичко на всичко две половинчати положения, но успяха да ги оползотворят на сто процента. 
В другите мачове: днес - „Славия“-“Витоша“ /17.30 часа/, „Черно море“-“Пирин“ /20/, утре - „Лудогорец“-“Верея“ /17.30/, ЦСКА-“Ботев“ /Пд/ /20/, в неделя - „Левски“-“Берое“ /17.30/, в понеделник - „Септември“ /Сф/-“Етър“ /20/.