18-годишният талант от ТСК „Русе“ Стилиян Гроздев спечели сребърен медал на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже в Букурещ. С това отличие възпитаникът на треньори Кръстина и Радослав Атанасови отсега даде много сериозна заявка да е сред челниците в следващата анкета на „Утро“ и община Русе за спортист номер на Русе през годината. 
Всъщност, Стилиян /категория до 65 килограма/ завоюва два медала - в изхвърлянето и в двубоя. Той постигна първи резултат в движението със 125, 132 и 135 килограма. Трети остана другият представител на България - Владимир Урумов /130 килограма/. 
Гроздев записа в изтласкването 152 и 158 килограма. Не успя на 165 килограма, но с двубой от 293 килограма, стана вицешампион. Варненецът Урумов се класира четвърти с 282.
Стилиян Гроздев бе поздравен първо от президента на ТСК „Русе“ д-р Кирил Панайотов, който изгледа състезанието на живо. 
Гроздев, възпитаник на русенското спортно училище, е европейски шампион при 17-годишните юноши и шампион при 20-годишните състезатели от първенството на Стария континент в Израел. Прз миналата година той се пребори за бронз в изтласкването от европейското за мъже в Сплит.
Медалът на Стилиян в Букурещ бе втори за България в двубоя на първенството в Румъния. По-рано Даниела Пандова спечели бронзово отличие. В отделните упражнения страната ни е с 6 медала - златен, два сребърни и три бронзови.