„Има и други начини да се прецизират фалшивите ТЕЛК-ове. Защо трябва тази уязвима група хора да я тормозят допълнително. Всяко явяване на ТЕЛК е ходене по лекари, по специалисти, по рентгени, харчене на излишни пари, от една страна, за пациентите, а от друга -  за здравната каса. Дори в Народното събрание в социалната комисия народен представител казва, че в село Х половината жители са с фалшив ТЕЛК. Защо не хванат тях?“. Това коментира във връзка с последните готвени промени за ТЕЛК Светослав Чернев, който е член на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. С тях се предвижда кардинална промяна на действащия модел и създаване на две комисии за оценка на болните, което ще доведе до отнемане на правото на инвалидна пенсия. Затова национално представителни организации на и за хора с увреждания се противопоставят на планираната реформа и готвят протест на 11 април в София. 
В тази връзка представители на сдруженията на хората с увреждания в Русе се срещнаха вчера с областния управител Галин Григоров и му връчиха протестна нота. По този начин те желаят исканията им да стигнат до изпълнителната власт и да се вземат предвид при законодателните инициативи на правителството. 
На местно ниво протест няма да има и затова проведохме срещата с областния управител и го информирахме за общонационалния протестен митинг. Хора с увреждания има и в Русенска област и искаме неговото съдействие, като връчихме протестната нота добронамерено без скандали. Помолихме го като политическо лице да проведе разговори с Министерски съвет, с депутати, с всички държавни структури, каза още Чернев. 
Петя Чернева, която е председател на сдружение „Кураж-Русе“, посочи, че областният управител Галин Григоров е бил много толерантен, много добронамерен и е обещал съдействие. 
Представителите на организациите на хората с увреждания в Русе споделиха с Григоров и част от проблемите си на местно ниво, сред които трудното намиране на работа и ползването на паркоместа.