Благотворителна разпродажба на дрехи, аксесоари, детски играчки и различни артикули организират от русенското Уаби Саби общество на 12 май. Целта е да се съберат средства за закупуване на дефибрилатор за Комплексния онкологичен център. Вече са събрани около 4500 лева, необходими са още около 4000. 
Всеки може да помогне, като донесе дрехи и аксесоари, които иска да предложи за продажба, или пък да се присъедини към събитието и да си купи нещо на преференциална цена. Артикулите за продажба вече се събират на улица „Тулча“ 15 във фирма „ЕПО Нова България“. Всеки делничен ден до края на април от 8 до 16:30 часа можете да донесете дрехи, обувки, детски играчки, чанти, колани, очила и всякакви други аксесоари, с които сте готови да се разделите, казват организаторите на кампанията Надя и Ани. Те обаче имат молба - всичко донесено да е във вид годен за продажба, като преди да бъдат приети, дрехите и аксесоарите ще бъдат огледани, а след това сортирани по вид. Затова и на сборния пункт има поставена табела: „Не ни се сърдете, ако не одобрим вашите вещи“. 
В деня на благотворителната разпродажба на 12 май всички дрехи ще бъдат подредени на щендери, като това ще е една чудесна възможност посетителите да се сдобият с нещо ново и да подпомогнат инициативата за закупуване на апарата за Онкоцентъра. За целта обаче се търсят около 20 млади доброволци, които да подпомогнат провеждането на събитието. Цените на събраните вещи ще варират между 1 и 20 лв, а парите ще се пускат в специални урни. Желаещите да се включат в благотворителната кампания могат да се свържат с организаторите на телефони: 0897943279 - Надя и  0888506826 - Ани.