Спортният бридж напомни за славната си и изпъстрена с много престижни победи история с успехи на новорегистрирания клуб КФС „Балкантурист Русе“. В момента тече процес по заличаване на стария КФС „Русе“. 
Свилен Стойчев зае две първи места на турнир във Виена. Людмила Тончева и Красимир Янков станаха трети в откритото първенство на Велико Търново, а Радослав Дянков и Свилен Стойчев бяха най-добри на турнир в курорта „Лозенец“. Дянков и Стойчев триумфираха като шампиони на двойково състезание в румънския град Сибиу, след което завършиха четвърти в отборната борба. 
Георги Василев и Свилен Стойчев се класираха втори при двойките в Плоещ. 
В израелския червеноморски курортен град Ейлат пък се проведе турнир за купа „Червено море“. В конкуренцията на 400 двойки от цял свят титлата бе спечелена от Дянков и Стойчев. Тяхното участие на израелска земя завърши с второ и четвърто място в друг турнир. 
Явор Балкански и Иванчо Кънчев бяха над всички в откритото първенство на Плевен. Недко Коев и Йордан Гачев станаха първенци на турнир в Карлово. 
Победният тур на Стойчев продължи в румънския град Сигишоара, където зае първо място. 
Пред русенските бриджори се задава участие в откритото първенство на Украйна. 
В същото време клубът започна работа с 12 деца на възраст от 8 до 12 години. Първите резултати са второ място на Михаела Кирова в „Лозенец“, където Александра Стойчева и Ник Киров завършиха на трето място. 
До тях като морална подкрепа и съветници са дългогодишните деятели на русенския бридж Силвия и Свилен Жекови.