Великденските празници бяха темата на интерактивен мултимедиен урок за 1 А клас в училище „Йордан Йовков“. Този път в занятието се включиха по скайп и приятелите на русенските първолаци от българското училище в чешката столица Прага. Малките ученици от русенското школо са се свързали с връстници от Прага и от още едно българско училище - в Амстердам. Миналия месец те изработиха мартенички и пролетни картички и ги изпратиха на новите си приятели в Чехия и Холандия. А сега си партнираха в урока за Великден с децата от пражкото училище „Д-р Петър Берон“. 
Предварителната разработка на урока бяха направили класната на русенския 1 А Вергилия Грънчарова и колежката й в Прага Мария Георгиева. Благодарение на скайп връзка урокът, който започна със стихотворението „Великден“, рицитирано от Дарин Нейчев, премина гладко и децата заедно се справиха с три поставени пред тях предизвикателства. Първото беше да наредят пъзел от букви с поздрава „Христос Воскресе“, второто изправи русенските деца пред математически лабиринт, а третото беше великденска кръстословица. 
На финала децата в Прага се разделиха с букварите и получиха първите си читанки. Русенските първокласници бурно ги аплодираха и ги поздравиха с песента „Книжка сладкодумна“.