Същинските строителни дейности по изграждането на временен открит паркинг на терена около блоковете „Драва“ и „Малина“, с който да се разтовари задръстената от спрели коли улица до пробива „Кауфланд“, започват съвсем скоро. Паралелно с това ще стартира и благоустрояването на празния терен около блок „Скъта“. По този начин ще се осигурят места за паркиране на живеещите в района и ще се реши проблемът с натрупването на паркирани автомобили върху пътното платно по отсечката южно от пробива „Кауфланд“. 
Договорите за изпълнение на двата обекта между кмета Пламен Стоилов и директора на фирма „Пътинженеринг“ Кръстю Пейков вече са подписани. Срокът за благоустрояването около блок „Скъта“ е 62 дни. Малко повече време - 75 дни ще отнеме изграждането на паркинга около „Драва“ и „Малина“, като и за двата обекта сроковете се броят след подписването на протокола за откриване на строителна площадка. Ако обаче времето е лошо, строителството спира, а срокът за изпълнение се удължава със съответния период. 
За изграждането на паркинг и благоустрояването на терена около блок „Драва“ са заделени 288 000 лева, а за терена около блок „Скъта“ 213 000 лв., като там се предвижда оформяне на паркинг на площ около 2000 кв.м и изграждане на пешеходни алеи. Идеята е дърветата да се запазят, ще се запази и съществуващият вход-изход към паркинг откъм ул. „Чипровци“.