Известният ветовски измамник Атанас Атанасов ще бъде изправен пред Районния съд за излъгана старица, от която взел 630 лева и медал за заслуги към Българската народна армия на стойност 8 лева.
На 23 септември миналата година многократно осъжданият включително и за измами Атанас звънил напосоки и попаднал на домашния телефон на 89-годишна русенка, на която казал, че дъщеря й си е счупила таза на три места и се нуждае от златни пирони.
Събери всичките си пари и злато и ми ги дай, защото здравето на жената е под въпрос, наредил измамникът.
Бабата непредпазливо попитала „Вие от Троян ли сте“ и съвсем улеснила Атанас, който веднага влязъл в ролята на д-р Василев от болницата в Троян, където била настанена дъщеря й в много тежко състояние. В това време в слушалката сред женски стонове и плач се чуло риданието „Майко, много ме боли“. Майката оприличила гласа на дъщеря си и се съгласила да помогне с каквото може. „Докторът“ казал, че дъщеря му е студентка в Русенския университет, казва се Стефка и ще дойда в тях да вземе парите.
Без да затваря слушалката, жената събрала 630 лева, но Атанас казал, че не стигат. Тогава бабата съобщила, че има златен медал от БНА за заслуги и сделката била направена. Малко по-късно на вратата позвънила „студентката“, която взела плик с парите и медала. Чак после позвънила на дъщеря си в Троян и разбрала, че е излъгана. По-горещи следи за измамата е задържан Атанас Атанасов и е вкаран в ареста.
Вчера Районна прокуратура внесе обвинителния акт в съда, очаква се насрочване на делото.