Състезателката на „Джамбо“ /Русе/ Никол Георгиева триумфира с шампионската титла на държавното първенство по стрелба с лък за момчета и момичета до 11 и 14 години в зала. Във Варна 12-годишната Никол нямаше никакви проблеми по пътя към първото място при кадетките. И как да е иначе, след като през февруари бе номер 1 и на националния шампионат при жените в олимпийския стил! 
Ванеса Събкова се класира на четвърто място, а Теодора Петрова - на пето. 
Кристиян Христов стана шампион на компаунд /разновидност на ловен лък/. Константин Георгиев и Кристиян Димитров завоюваха сътветно сребърен и бронзов медал в олимпийския стил при момчетата до 14 години. 
Симон Георгиева /момичета до 14 години/ и Венелин Великов /кадети/ станаха бронзови медалисти.
Възпитаниците на Йордан Джамбазов спечелиха и отборните купи. Никол Георгиева, Ванеса Събкова и Теодора Петрова победиха на финала „Феникс Арчъри“ /Сф/. Константин Георгиев, Кристиян Димитров и Мирослав Петров бяха по-добри от „Млади стрелци“ /Вн/.
В същото време младият национал Иван Банчев продължава със своята подготовка към участието си в турнира за Европейската купа на открито. Целта пред Банчев е да покрие квота за Младежките олимпийски игри през октомври в Аржентина.