„Дунав“ завърши 2:2 в контролен мач като гост на „Лудогорец“ в Разград. Двубоят се игра на безупречно почистения представителен терен. Домакините заложиха на всичко най-добро през първото полувреме, като в редиците им липсваха само румънските и полските национали. Старши треньорът на дунавци Малин Орачев пък не можеше да използва контузения Божидар Васев. Участие в проверката не взеха още капитанът Диян Димов, вратарят Мартин Луков, Петър Патев, Преслав Петров. Някои получиха почивка, други бяха съхранени заради леки здравословни проблеми. 
Закотвеният в последно врече на пейката централен защитник Михаил Милчев започна като титуляр на левия бек. Явно Орачев ще заложи на него в идните плейофи предвид травмата на Васев и колебливата игра на Петров. Милчев се представи добре.
Дошлият през зимата от „Локомотив“ /Пловдив/ Ивайло Марков пък започна като партньор на Мартин Ковачев в центъра на отбраната. Марков направи доста приличен мач, дори се включи на няколко пъти в перспективни атаки. 
Разградските футболисти поведоха с гол на Марселиньо. Бразилецът се възполза от пробив по десния фланг, получи топката почти на фронтална позиция и я прати в мрежата.
Дунавци изравниха след бърза и много хубава атака, тръгнала от Виктор Сандес. Халфът подаде вляво, последва центриране по земя и шут на Юлиан Ненов. Вратарят отрази първия удар, но нямаше шанс при добавката на Карагарен - 1:1.
„Лудогорец“ отново излезе напред след почивката след попадение на Върджил Мисиджан. Домакините организираха атака, при която топката се озова на любимата за холандеца позиция по лявото крило. Той заложи на специалитета си с диагонален шут в обратния огъл - 1:2.
„Дунав“ стигна до 2:2 с много красиво и бързо разгърнато нападение. Топката бе прехвърлена с три паса през почти целия терен, Карагарен се измъкна от защитниците и я поднесе на непокрития Димитър Георгиев, който нямаше как да сбърка.
В последните минути домакините можеха да стигнат и до победата, но изпратена от фаула топка се отби от дясната греда. 
Като цяло се видя, че когато играят освободено, дунавци могат да предложат хубав футбол. Отборът се държа като равен с равен и ако се броят головите положения, резултатът изглежда повече от справедлив.  
В първия си мач от плейофната фаза на първенството в Първа лига русенските футболисти ще гостуват на „Локомотив“ /Пловдив/. Двубоят е на 1 април. 
„Дунав“: Станислав Антонов, Христо Лемперов, Мартин Ковачев, Михаил Милчев, Ивайло Марков, Насим Зитуни, Бирсент Карагарен, Виктор Сандес, Димитър Георгиев, Красимир Станоев, Юлиан Ненов /Борислав Начев, Сонер Хюсеин, Стефан Митев, Христо Попадийн/.