За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от днес (26 март) „БДЖ-Пътнически превози“ започва предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. Компанията предвижда да осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.
Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин се дава възможност на клиентите да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.
Предварителната продажба на билети ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 26 март до 9 април. Подробна информация за свободните места може да се получи от служителите на билетните каси и гишетата „Информация“ в железопътните гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.
БДЖ напомня на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Системата е достъпна на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ“.