Двама млади русенци върнаха спомените за безскрупулните грабежи от най-дивите престъпни времена, когато те самите още не са били родени.
В сряда след полунощ младежите на 21 и 22 години се заложили с кола на граничния пункт и зачакали потенциални жертви, които преминават пеш Дунав мост и биха приели предложение за превоз. Около 2.20 часа видели двама мъже да влизат в страната и ги попитали за къде пътуват. Нищо неподозиращите приятели отвърнали, че идват от Германия и отиват в Шумен, но колата им се повредила в Румъния и я оставили там на паркинг, докато намерят с какво да я приберат. Младежите услужливо казали, че могат да ги закарат на изгодна цена и предложението било прието. След като шуменците заредили гориво за 20 лева и дали още 60 лева за услугата, групата потеглила. На кръстовището на магазин „Джъмбо“ обаче колата завила към Средна кула, спряла на 100 метра навътре, а младежите свалили пътниците, взели им скъп часовник и 450 евро, обърнали колата и изчезнали.
Ограбените описали подробно в полицията както нападателите си, така и колата им заедно с номера. Така изживяващите се като печени гангстери момчета били заловени още с пукването на деня, и случаят е предаден на прокурор.