Димитър ДРАГАНОВ
Двамата разпространители на дрога, които на 20 март бяха арестувани до бл.“Добруджа“, остават за постоянно в ареста, реши вчера Окръжният съд.
34-годишният Стефан Маринов има девет присъди за различни провинения, а за последно е излязъл от затвора преди шест месеца, където е излежавал присъда за шофиране в пияно състояние с причинена катастрофа. В момента на ареста в него са намерени няколко хапчета метамфетамин, а при обиска в жилището му е открита везна и други пособия за разтегляне на дрога, както и празно пакетче от хероин. За него съдията се произнесе за постоянен арест без да се замисли.
При момичето казусът беше по-сложен. 23-годишната Елена Благоева е петокурсничка задочно обучение в Юридическия факултет в Русенския университет. Въпреки младата си възраст и почти завършеното правно образование Елена вече има условна присъда за кражба и е предизвикала катастрофа, за коята и е отнета книжката, но въпреки това шофира. Във вторник тя се върнала с колата си от Варна и се срещнала със Стефан пред бл.“Добруджа“, където са арестувани. 
При обиска в автомобила и в жилището на Елена са намерени пет вида дрога - метамфетамин, хероин, марихуана, кокаин и екстази. Освен това са открити и девет лични карти, вероятно като залози за плащания на продадена вече дрога.
Според адвоката на задържаната та не е осъзнавала какво върши и смятала разпространението на дрога за игра. Освен това Елена живеела с родителите и дядо си и нямало опасност да се укрие, посочи защитникът и поиска домашен арест. Пледоарията обаче не постигна желания ефект и бъдещата юристка остава в ареста.
Решението на Окръжния съд може да се обжалва.