Росица и Стефан Христови слизат от голямата треньорска сцена. Както писа „Утро“, наставниците на състезателите от СК „Бадминтон Русе“ решиха да сложат край на кариерата си. Техни заместници на първо време ще са братята близнаци Тихомир и Мартин Петкови.
„Вече съм на 66 години. Нямам същата сила и енергия. Затова прецених, че е крайно време да дам път на младите. В Русе така и не намерихме подходящи хора, затова доведохме 19-годишните Тихомир и Мартин. Те са родени във Врачанско, но идват от хасковското спортно училище. И двамата са по на 19 години. Това са сериозни и интелигентни момчета. Каквото и да говорим, хасковската школа в бадминтона е с традиции. През есента братя Петкови ще станат студенти в Националната спортна академия. Ще ги изведем на индивидуално обучение и ще работят за бадминтона в Русе“, обясни Христов пред „Утро“.
Той допълни, че решението му да се оттегли от треньорска дейност, няма да сложи край на ангажиментите му към клуба.
„Ще остана негов председател и ще помагам все така с каквото мога“, каза Христов.
Той припомни, че извън многото медали, спечелени от състезателите на СК „Бадминтон Русе“, голямата му гордост през последните години е ремонтът на залата в „Ялта“.
„След като загубихме помещението до Захарната, се обединихме и с помощта на родители, спонсори и приятели създадохме новия си дом. В момента при нас тренират стотина деца. Както се казва, основата я има и може да се работи“, завърши Христов.