Дебютантите от „Свинекомплекс Голямо Враново“ се класираха в челната шестица на неофициалното световно първенство по транжиране „Word Butchers Chalenge 2018“, което приключи вчера в  Белфаст. С призово класиране се отличи и „трансферирания“ в русенския отбор Ангел Найденов от Ловеч, който бе признат от журито за един от шестимата най-добри професионалисти в шампионата.
В северноирландската столица отборът на „Голямо Враново“, воден от изпълнителния директор на фирмата Вихрен Димитров, се състезава с пратеници на още 13 държави от цял свят с традиции в производството и обработката на месо. По регламент всеки тим имаше на разположение три часа и 15 минути за транжирането на половин прасе, четвърт теле, едно агне и пет пилета. Важно допълнително изискване беше добитото месо да се аранжира интересно и да бъде с привлекателен вид.
Работата с ножа бе поверена на капитана Кирил Петров с над 47-годишен стаж в известния с качествената си продукция свинекомплекс. Той бе подкрепен от двамата си сина Николай и Светлозар, от последния си ученик Кямил Кямилов и от Ангел Найденов. С аранжирането се зае шеф готвачът Лъчезар Лаков, който направи силно впечатлени и на журито, и на публиката с живописна карта на България.                                               У