От три седмици авария пред блок „Явор“ в квартал „Здравец Изток“ тревожи квартала, кълба пара се вият постоянно, но никой нищо не прави. С този тревожен сигнал се обади в редакцията на „Утро“ русенката Величка Ботева, която живее в съседство с повредата. Много съседи са се обаждали в „Топлофикация“, и писма писахме, но нищо не помръдва - парата продължава да излиза от мястото на предишни разкопки, очевидно пак поради драма с тръбите на централната градска отоплителна инсталация. Казаха, че като се оправело времето, тогава ще ремонтират, каза русенката, която явно си мислеше, че от „Топлофикация“ са се шегували. 
Вместо да се радват на усещането, че като едни жители на империята на Септимий Север, примерно, живеят току до римските терми, обитателите на блок „Явор“ и минувачите продължават да досаждат на „Топлофикация“. И тъй като не регистрират движение по своите жалби и сигнали, хората се обръщат към „Утро“ - с очакването поне да получат достоверна информация за това какво предстои да става с димящата локва пред блока. 
След като в продължение на четвърт час вчера следобед и двата обявени за „аварийни“ телефони даваха свободно, а в един момент просто биваха изключвани, най-накрая успяхме да „пробием“ и да се свържем. 
О, знаем за тази авария! - реагира човекът, който вдигна телефона, а в гласа му се долавяше едва ли не облекчение, че не става дума за нов проблем, а за отдавна известен и познат. 
Ми откога е - от седмица и половина май е аварията, ама ние сега няма да рискуваме и да оставим хората на студено, отряза нервно мъжът. След куп уточняващи въпроси от страна на „Утро“, които видимо на дежурния по авариите му се струваха безсмислени и натрапливи, стана ясно, че на мястото има теч, който ще бъде ремонтиран, но това няма да стане по-рано от другата седмица. Причината е, че трябва да се изключи парното на живеещите в района, а на „Топлофикация“ сърце не й давало да го направи сега, когато времето е студено и жителите на квартала ще мръзнат. 
Така че обяснението се оказа вярно - само да се стопли времето, спецовете незабавно се залавят с димящата дупка. 
Друг е въпросът защо не са го направили преди сегашния студ - той започна рязко в неделя, на 18 март, като няколко дни преди това времето не беше пролетно, а  направо си беше лятно, а аварията датира, дори и според „Топлофикация“, поне от седмица и половина. Но до тези въпроси така и не стигнахме. Човекът от аварийния телефон каза „Айде стига толкова“ и прекъсна разговора.