В общината е пълно с мои хора, мога да уредя много изгодни поръчки, нали знаете как стават тези работи, убеждавал 32-годишен русенец двама свои приятели и обработката била повече от успешна.
След като се писал близък с властта и успял да създаде впечатление, че е достатъчно влиятелен, Денис С. предложил на познатите си сладък общ бизнес - да събарят част от Русенска корабостроителница и да режат вагони за скрап.
Идеята за спечелване на лесни пари се родила в главата на Денис през януари 2011 година. Тогава предложил на Н.М. и А.Т. да започнат съвместен бизнес, като той щял да участва с връзките си в общината, а те с пари за разноски и подкупи на чиновници за спечелване на две обществени поръчки, които после щели да им донесат огромна печалба.
Първата била за събаряне на цеховете в  корабостроителницата срещу 700 000 лева. За да е по-убедителен, Денис показал на новите си съдружници фалшива сметка с налични пари в Райфайзенбанк и договор за почистване на завода, който уж бил подписан от Пламен Стоилов в качеството му на доверител. За „подписа“ си кметът разбрал едва когато разследващите започнали да разплитат случая.
Втората обществена поръчка била за продажбата на 344 вагона на БДЖ за нарязването им за скрап, от което тримата щели да спечелят 42 000 000 лева. Този път Денис показал на Н.М. и А.Т. и служебна бележка от общинския съвет в Русе и декларация, че е участник в търга.
Така двамата дали 179 133 лева и 3000 евро или общо 184 983 според изчисленията на държавното обвинение. Но след като до март 2015 година никой не ги потърсил нито за събаряне на Корабната, нито за нарязване на вагоните, Н.М. и А.Т. подали жалба в прокуратурата и по случая започнало разследване, което разкрило фалшифицирането на ползваните за доказателство пред партньорите документи и подправянето на кметския подпис.
Вчера Районна прокуратура внесе обвинителния акт срещу Денис С. в съда за измама и документни престъпления, предстои насрочване на делото.