На облагородяването на района около открития през септември миналата година православен храм „Всех Святих“ ще посвети своите усилия Лайънс клуб „Сексагинта Приста“. Така „лъвовете“ ще отбележат 20-годишнината от създаването на своя клуб в Русе, която ще бъде чествана на 16 юни. 
Ще помогнем и за адаптирането на градската среда там за хора със специфични проблеми, обясниха от клуба. Негови представители вече са разговаряли с Русенския митрополит Наум, с директора на Историческия музей проф.Николай Ненов, с главния архитект Живка Бучуковска и кмета Пламен Стоилов. Ще бъде поставена информационна табела за историята на църквата, ще бъде обновена и светофарната уредба близо до храма. Освен това Лайънс клуб „Сексагинта Приста“ ще купи и звукова система /зумер/, която ще осигурява безопасното пресичане на улицата от хора със специфични проблеми.
За 20 години членовете на клуба правят много за Русе и русенци. На благотворителни балове събраха средства за апарат за ранна диагностика за ретинопатия при недоносени деца и два апарата за скрининг за вродена глухота при новородени. Събраха дарения за храма „Всех Святих“ и Басарбовския манастир, изградиха детска площадка, подкрепят талантливи деца.