На интригуващ концерт класически китари канят от Националното училище по изкуствата тази вечер от 17.30 ч. В Русе ще гостуват двама млади и много талантливи музиканти - датчанинът Никлас Йохансен и гъркът Филипос Манолудис. Те са лауреати на третия Международен фестивал на китарата в Плевен, който се проведе в края на 2017 година. Сред наградите, които получиха Филипос и Никлас като победители съответно в трета и четвърта възрастова група, е и турне в шест български града. Двамата вече са представили своите диалози с китарата в София, Пловдив и Плевен. След концерта в Русе тази вечер датчанинът и гъркът продължават пътя си към Силистра и Варна.
Филипос Манолудис е роден през 2001 г. в гръцкия град Кавала. Само през миналата година той е спечелил четири първи награди в авторитетни фестивали и конкурси в Гърция, Италия, Сърбия и България. 
Никлас Йохансен е роден през 1989 г. в столицата на Дания Копенхаген. Сред последните призове, които е печелил, са първи награди в международни конкурси в Полша, Италия, Австрия, Китай, Германия. Изнася  концерти в цяла Европа, Китай, Фарьорските острови. Дебютният му албум е записан през 2016 г. в Италия. 
В програмата си за концерта Никлас Йохансен и Филипос Манолудис са предвидили да изпълнят творби на стари майстори като Йохан Себастиан Бах, Мауро Джулиани, Дионисио Агуадо, Луиджи Леняни, Николо Паганини, Марио Кастелнуово-Тедеско, както и пиеси на съвременния италиански композитор и китарист Карло Доменикони.
Концертът ще се състои в концертния салон на Националното училище по изкуствата в сградата на НУИ на улица „Пирот“, на третия етаж. Входът е свободен.