Бразилският футболист на „Дунав“ Луис Карвальо Клаудио бе освободен от отбора, научи „Утро“. Официалният мотив е, че нападателят не успял да се адаптира към условията в Първа лига, тима и колектива като цяло.  
Карвальо бе привлечен през зимата с идеята да усили ударната мощ, след като дунавци се разделиха по-рано с преминалия в „Септември“ основен реализитор Мирослав Будинов. Бразилецът пристигна буквално в последния момент на лагера в Анталия, взе участие в една контрола, а после подписа договор за година и половина. Въпреки че бе изостанал с подготовката, взе участие в 4 официални мача. Той записа в тях скромните общо 143 минути игра. Карвальо ще навърши 31 години на 27 март. 
Часове след новината за раздялата с бразилеца стана ясно, че Олексий Ларин също си тръгва от „Дунав“. Той разтрогна договора си вчера следобед. Украинецът игра много слабо в мача срещу „Славия“, когато замести наказания титуляр Петър Патев, при положение, че по-рано дори не попадаше в групата.
По информация на „Утро“ двамата може в най-скоро време да бъдат последвани и от български футболист, който играе като защитник. Той също не оправдал очакванията на треньорското ръководство.