Отново ще бъдат отложени днес двете дела срещу шестимата обвинени във вземане на подкупи катаджии, които от една година се въртят в залите на Окръжния съд. Досега причина за отлагането беше, че единият от оплакалите се от рекет румънци не можеше да бъде открит, за да му бъде връчена призовка. Този път призовката е връчена на майката на С.Д., но самият той бил на работа в чужбина и нямало как да дойде в Русе. По ирония на съдбата именно на него нашите катаджии налетели цели три пъти на пътя за Варна и за Бяла и все му искали подкуп, за да не го санкционират за висока скорост. Другият рекетиран румънец И.И. е дал показания пред съдия в Русе.
По първото дело са обвинени трима катаджии, които на 4 юли и 28 август 2011 година са искали и получили 100 леи и 100 лева от двама румънци на изхода за Варна. Вторият процес е срещу други трима служители на КАТ за искане и получаване на подкуп от 100 леи и 20 евро от С.Д. на 15 и 23 септември 2011 година.
След като е подаден сигнал до Софийска градска прокуратура, през есента на 2011 година агенти под прикритие от „Вътрешна сигурност“ попътуваха из региона  с кола с румънска регистрация и с висока скорост. Така в ролята на шофьори от северната ни съседка успяха да уличат в искане на подкуп десет служители на КАТ. През февруари 2012 година те бяха отстранени от работа и със случая се зае Софийска градска прокуратура. В хода на разпитите четирима катаджии бяха оправдани, но така и не бяха върнати на работа в Пътна полиция. Срещу останалите шест служители на КАТ се водят две дела, но те все се отлагат заради неявяването на свидетеля С.Д.