Поредица екоинициативи в навечерието на Деня на земята 22 април организират за втора поредна година в Русе сдруженията „Дунавско сияние“ и „Учителска подкрепа“ в партньорство с Регионалното управление на образованието и Екоинспекцията. 
От днес започва и ще продължи до 18 април събирането на стара хартия в училищата, като извозването и предаването й за вторична преработка ще става по график и за сметка на инициаторите. Средствата, които ще бъдат получени от предаването на хартията, ще се използват за купуване на дръвчета и храсти, които учениците ще засадят в дворовете на своите училища от 20 до 22 април. 
По предварителни заявки от учебните заведения в периода от 20 март до 22 април ще се провеждат еколектории и интерактивни игри съвместно с Информационния център на РИОСВ. 
От „Дунавско сияние“ и „Учителска подкрепа“ припомнят, че миналата година в кампанията „Бъди активен - спаси живот“ се включиха ученици от десет училища, които предадоха тон и шестотин килограма хартия и засадиха 10 дръвчета в училищните дворове.