17-годишната ученичка от Гимназията по икономика и управление Весела Григорова е най-красивата русенка за 2018 година. Чаровното момиче с къдрава дълга коса грабна титлата Мис Русе по време на конкурса, който се проведе в четвъртък вечерта в хотелски комплекс „Рига“. Това бе първото участие в моден конкурс за тийнейджърката и съвсем неочаквано, но пък напълно заслужено, й донесе първо място. 
„Все още съм развълнувана и не мога да повярвам. Когато си чух името и разбрах, че съм победителката, бях много щастлива. В този момент нищо не си мислех, бях в еуфория“, сподели Весела, ден след като бе обявена за най-красивата русенка.
Короната си новата Мис Русе получи от Мира Симеонова, която е носителката на титлата за 2016 и е Мис Вселена България 2017. Впрочем и двете красавици са възпитанички на Гимназията по икономика, но се запознават едва на конкурса. 
Мира Симеонова, както и Мис Свят България 2017 Вероника Стефанова бяха част взискателното жури, което избра Весела за победителка в надпреварата.
Десетокласничката е с перфектните мерки 90-63-90 и впечатлява с ръста си от 177 см
Именно заради височината си още по време на кастингите Весела има усещането, че ще е сред финалистките в конкурса. 
„Имахме два кастинга, аз бях още на първия, като от 25 момичета избраха 12. Тогава не си мислех, че мога да стана чак победителка, но се надявах да съм поне сред първите три“, казва Весела. 
Новата Мис Русе получи и наградата на русенското представителство на „Мото-Пфое“ - уикенд за двама в луксозния комплекс „Белведере холидей клуб“ в Банско. Освен това 17-годишната красавица стана и лице на модна къща „Елена Христова“, с чиито бутикови облекла с фолклорни мотиви от първата колекция на русенската дизайнерка „Етно мечта“ момичетата дефилираха в първия кръг на конкурса.
Дванайсетте красавици се представиха в общо три тура, като във втория показаха форми и извивки по бански костюми. Финалният и най-тържествен кръг беше с дефиле на официалните рокли на „Ди енд ди брайдъл“. 
„Конкуренцията беше много голяма, имаше много хубави момичета. С почти всички участнички станахме приятелки и ще продължим да излизаме заедно. Те не са завистливи и с всички сме в добри отношения“, разказва Весела. С една от претендентките - Бояна Маринова, дори са изключително близки, като заедно се записват за участие в тазгодишния конкурс. Всъщност
17-годишната красавица до последно се колебае дали да участва в надпреварата
тъй като е доста притеснителна. В крайна сметка обаче решава да се яви на модната сцена и да си опита късмета, като се записва в предпоследния ден. 
Весела получава подкрепата на родителите си Нели и Петър Григорови, както и на приятеля си Даниел Димитров. Близките й, включително и по-малкият й брат Стефан, който е на 5 годинки, са до нея по време на модното събитие, а след обявяването на името на победителката, майка й дори се разплаква. 
Най-голямата трудност в конкурса за десетокласничката се оказват токчетата. 
За първи път обух токчета. Преди конкурса никога не съм имала високи обувки. Купих си два чифта специално за конкурса, но ги намерих много трудно, тъй като нося 41 номер. След няколко дни обикаляне в последния магазин вече се бях отчаяла, тъй като ми трябваха черни обувки. Те имаха само един чифт, а аз нямах избор и веднага ги взех, разказва Весела. Веднага
вкъщи започва да се упражнява да ходи на токчета с височина от 8,5 и 9,5 см
като се вслушва и в съветите на екипа на надпреварата. 
Заради умората от няколкото часа на токчета новата Мис Русе си тръгва и по-рано от специално организираното след финала на конкурса парти в „Queen of Ruse“. Впрочем лице на известната русенска дискотека стана Магдалена Георгиева. Новата Мис Русе не излиза често по дискотеки, но пък не пропуска кафета с приятелки, като споделя, че така се разтоварва. 
Най-красивата русенка за 2018 Весела е завършила училище „Васил Левски“, а след това се насочва към Икономическата гимназия, където са учили нейната баба и леля. Освен това икономиката й е интересна, и по-специално счетоводството, а след като завърши средното си образование, планира да следва и такава специалност във Варна или в София. Паралелно с това има желание да се занимава с моделство, да участва във фотосесии. След победата в Мис Русе Весела е готова да се яви и на други конкурси, като на първо време с титлата идва участието й в Мис Юнивърс в София.
Впечатляващите си мерки красавицата дължи на добрия ген и благосклонността на съдбата
като в момента не се занимава със спорт. Като по-малка е тренирала волейбол, ходила е на народни и спортни танци, на фитнес. Весела не спазва специален хранителен режим, но е взискателна към външния си види и ако не се хареса, си налага известни ограничения. Едно от нещата, които най-много харесва в себе си и което моментално прави впечатление на човек, когато за първи път види новата Мис Русе, е нейната 60-сантиметрова естествена къдрава коса. Десетокласничката споделя, че още от дете я поддържа трудно, като полага много грижи. 
Тазгодишният конкурс „Мис Русе“ беше белязан и от една специална годишнина -
организаторът на надпреварата Божил Николов отбеляза 20 години, откакто е в модния бранш
Той разказа, че първото официално ревю през 1998 година е било също в хотелски комплекс „Рига“, затова е решил да го отбележи подобаващо юбилейното. За целта на конкурса в четвъртък е поканил пет бивши манекенки, които са дефилирали с облекла от бизнес колекцията на модна къща „Елена Христова“. Той припомни още, че през 1998 година на конкурса „Мис България“ се явяват три русенки, което е безпрецедентен случай. Това са Росина Димова, Миглена Костова и Елеонора Симеонова, която печели второ място тогава.