Футболистите на „Дунав“ ще играят днес последния си мач от програмата на редовния сезон в Първа лига. Двубоят в Коматево срещу „Ботев“ /Пловдив/ ще започне в 17.30 часа. Есенната среща между двата тима в Русе завърши 0:0.
Дунавци пристигнаха вчера в Града на тепетата и се настаниха в Марково, където записаха следобедна тренировка. В групата отново не бе сенегалецът Мохамад Н`Диайе, който получи контузия преди злополучната загуба срещу „Славия“ с 0:1.
„За мене футболистите ни не показаха какво могат в мачовете срещу „Пирин“ и „Славия“. От тези срещи трябваше да вземем поне 3 точки. В подготовката бяха на едно ниво, сега са колебливи, несигурни и напрегнати. Започват да играят, когато получат гол. Аз им казах - отпуснете се и покажете какво можете. Убеден съм, че могат много повече. Друга слабост е, че част от по-опитните играчи не се нагърбват с ролята на лидери. Някой в крайна сметка трябва да поведе отбора“, каза пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.  
Кръгът започна вчера с двубоя „Септември“-“Верея“. „Берое“ и „Витоша“ ще играят днес от 15 часа, а утре от 13 ще е дербито ЦСКА-“Левски“. Пак утре е мачът между „Етър“ и „Лудогорец“ във Велико Търново. Завесите на редовния сезон ще бъдат спуснати в понеделник със срещата „Славия“-“Пирин“. После ще се отвори двуседмична пауза заради контроли на националния отбор, след което първенството ще бъде подновено с решаващите плейофни дуели.