Получихме специална покана да участваме в тазгодишното издание на фестивала „Варненско лято“, съобщи за „Утро“ директорът на драматичния театър Орлин Дяков. Много се радвам, че след продължително прекъсване отново ще участваме в този престижен културен форум, добави той. И не скри удовлетворението си, че за първи път от 1989 година насам русенска постановка е в официалната селекция на фестивала. Предишното участие на ДТ „Сава Огнянов“ с „Три сестри“ е било в off-селекцията, припомни Дяков. 
Русенският театър ще се представи на „Варненско лято“ със спектакъла „Редки тъпанари“, който ще изиграе на 2 и 3 юни в морската столица. Постановката е на именития български режисьор Теди Москов, той е и автор на сценария заедно със Симон Шварц. Двамата са направили своя трактовка на сюжета на култовата италианска крими комедия на Марио Моничели „Неизвестни извършители“. 
Междувременно в театъра очакват скоро да станат ясни наградите „Икар“ и „Златен Кукерикон“ - „Редки тъпанари“ имат общо три номинации за авторитетните призове.