Зловеща новина за нова трагедия в блок „Драва“ премина днес като токов удар през социалните мрежи и електронните медии. Майката на 35-годишния Андрей, който в сряда следобед се самоуби със скок от терасата на семейния дом на деветия етаж в блок „Драва“, се хвърли от спалнята на апартамента малко повече от два часа преди погребението на сина си. Според съседи траурната церемония за майката и сина ще бъде в неделя в Ново село.
Сигналът за трагичното решение на 55-годишната жена е получен на тел.112 в 8.46 часа. На място екип от Спешна помощ нямаше какво друго да направи, освен да установи смъртта на майката, настъпила на няколко метра от мястото, където два дни по-рано угасна и животът на непрежалимия й син.
Живеещи в същия блок разказват, че Андрей, с когото неутешимата майка се събра в отвъдното, е имал психични проблеми, които били подсилени от несподелена любов. Поне за това говорили публикациите му във Фейсбук. Младият мъж е работил в Англия, но преди две години се е прибрал в Русе.
Приблизително по същото време майка му направила опит да сложи край на живота си с медикаменти, но била спасена. Докато се реши на вчерашната си отчаяна крачка.