„Дунав“ записа посредствен мач срещу посредствената „Славия“ /0:1/. Ето как според нас се представи селекцията на старши треньора Малин Орачев.
Мартин Луков - призна, че нямало как да реагира след коварния шут на Иван Минчев. Към края изнесе лошо топката и без малко да предизвика втори гол. В хода на мача спаси две-три опасни положения.
Христо Попадийн - тъкмо го похвалихме и той дръпна ръчната. Много разпилян и неубедителен.
Мартин Ковачев - най-добрият играч на „Дунав“ в този мач. Поправи доста вересии на хората пред себе си.
Божидар Васев - стара се доста, показа активност.
Олексий Ларин - украинецът не бе попадал даже в групата от началото на пролетния сезон, но ето че цъфна като титуляр вместо наказания Патев. Михаил Милчев може да не е Жерар Пике, но със сигурност щеше да се раздаде повече от него.
Красимир Станоев - без Димов до себе си не бе твърде сигурен.  
Бранимир Костадинов - направи нелоши рейдове през последните 30 минути. 
Виктор Сандес - бразилчето, което наричали в родината му Ешкардиня /Левичарчето/, излезе сензационно и напълно неоправдано като титуляр за сметка на Диян Димов. Видя се с просто око, че докато не бе направена смяна, отборното време бе пропиляно. Левичарчето е симпатяга, работи технично с топката, може и да стане голяма звезда. Но мачът не бе контрола, а двубой за важни точки. Едно такова „смело“ и новаторско решение с пускането на Благовест Ленков срещу „Локо“ /Пд/ вече бе аутодафе.   
Димитър Георгиев - не му спори, не му върви, все не може да си намери мястото. За кой ли път!
Васил Шопов - странни са експериментите на Орачев с най-добрия футболист в „Дунав“. На мача с „Пирин“ бе пратен като ляв външен халф. Срещу „Славия“ почна на позиция като почти дефанзивен полузащитник. Като човек, който умее да моделира атаките, точното място на Шопов е зад нападателите като конструктор и втори таран. Но Орачев знае повече от нас.
Бирсент Карагарен - запомни се с две-три избухвания. Стара се доста. 
Резервите:
Диян Димов - интересно дали Малин Орачев е говорил с него преди мача, че няма да го пусне като титуляр. Защото един Паро Никодимов викаше Ешреф Сюлейманов в стаята си и преди всеки мач и се съветваше с капитана си как трябва да изглежда титулярният състав. Не че Орачев е длъжен да информира подчинените си. Та за Димов - когато влезе в 57-а минута, „Дунав“ заигра футбол. Това е положението! Който беше на мача, видя. 
Луис Карвальо - заради уникалния пропуск, който направи на празна врата, заслужава една голяма двойка.
Юлиан Ненов - направи хубаво включване и след пасове от Димов направи добри пробиви. Атаката с него придоби повече скорост и острота.