„Славия“ нямаше победа през пролетния сезон, но дойде в Русе, надделя с 1:0 и си тръгна с 3 точки. „Белите“, този път в черни екипи, се разписаха за първия си успех срещу, меко казано, твърде странен стартов състав на „Дунав“.
Капитанът Диян Димов, изиграл до този момент 2093 минути, бе оставен на пейката. Затова пък на неговото място в средата на терена започна дребничкият бразилец Виктор Сандес, който сигурно би свършил чудесна работа при футбол на малки вратички, но не е на тежък терен. Бразилчето създаде първата опасност с финтове и хубав шут над вратата и оттам се загуби. Сандес бе натоварен с офанзивна роля, а Васил Шопов бе изтеглен необичайно назад, където също, поне през първото полувреме, остана в сянка.   
Партньор на Мартин Ковачев в центъра на защитата пък бе украинецът Олексий Ларин, който замени наказания Петър Патев. За черешка на тортата вписаният в титулярния тим сенегалец Мохамед Муса Н`Дийе се контузи и на негово място като водач на атаката стартира Димитър Георгиев.
„Дунав“ не игра нищо през първото полувремето срещу отбор, който не го превъзхождаше като единици. Тимът загуби почти напълно средата на терена, не бе убедителен в борбата нито за първа, нито за втора топка. Разликата в тези минути бе направена от халфа на „белите“ Иван Минчев, който реализира гол от фаул. Стената ли не бе построена правилно, Мартин Луков ли не се бе позициониран добре, но русенският вратар не помръдна при изстрела на Минчев.
„Дунав“ заигра някакъв футбол едва след влизането на Диян Димов. Това се случи чак в 57-минута?! Юлиан Ненов също раздвижи десния фланг като смяна на Попадийн. Така отборът се вдигна и къде на мускули, къде с воля и повечко характер, натисна съперника си. Съдаде и няколко много изгодни положения. Васил Шопов засече с глава центрирана отдясно топка, но вратарят Георги Петков спря кълбото на голлинията. После Димитър Георгиев стреля на два пъти през купа от тела, пак Георгиев имаше шанс да изравни резултата, но...
Върхът обаче бе чудовищен пропуск на Луис Карвальо. Бразилецът получи топка от Бранимир Костадинов и останал съвсем сам на празна врата, стреля с глава от 3-4 метра в ... аут!
До края „Дунав“ се опита да стигне до равенството с всички сили, но нямаше шанс. А и вратарят Георги Петков надмина много добри актьори. Опитният ветеран полежа на воля на няколко пъти заради въображаеми контузии и за цялото си представление получи само жълт картон. А спокойно можеше да бъде изгонен. 
Единственото хубаво в мача вчера бе, че теренът бе сравнително приличен след подгизването във вторник. 
А над „Дунав“ надвиснаха от черни, по-черни облаци. След фиаското срещу „Славия“ отборът ще гостува в събота на „Ботев“ /Пд/.
Класиране
1. „Лудогорец“ 63
2. ЦСКА 60
3. „Левски“ 50
4. „Берое“ 44
5. „Ботев“ 39
6. „Верея“ 35
7. „Славия“ 29
8. „Септември“ 28
9. „Локо“ /Пд/ 28
10.““Черно море“ 27
11.“Пирин“ 26
12.“ДУНАВ“ 21
13. „Етър“ 21
14. „Витоша“ 7