Възрастна жена е в критично състояние с 50% изгаряне по тялото от пожар в апартамента й.
В 19.30 часа в понеделник на тел.112 се получил сигнал за горящо жилище на втория етаж в бл.23 на ул.“Байкал“, в което живеела самотна 78-годишна трудно подвижна жена. Към адреса отпътували два екипа от Втора пожарна служба и линейка от Спешна помощ. Огнеборците разбили металната входна врата и стигнали до обхванато от пламъци легло в едната стая, в което безпомощно седяла жена. Пострадалата по най-бързия начин била изведена от жилището и откарана в тежко състояние в отделението по пластика и изгаряне в УМБАЛ „Медика Русе“.
Пораженията й по тялото са от трета степен, а белият дроб е увреден от вдишания въглероден диоксид, установили медиците. Пациентката е настанена в Интензивно отделение на командно дишане, предстоят й операции, казаха вчера от болницата.
Причината за пожара е късо съединение в настолната лампа, която била поставена на нощното шкафче, установили огнеборците. Пламъците бързо са обхванали леглото и жената върху него, която имала болни крака и през последните 4 години не можела да излезе от дома си. Съседи усетили миризмата на изгоряла и чули виковете й за помощ, след което веднага се обадили на спешния телефон.