Над 1000 любители на българските народни ритми от различни кътчета на страната премериха майсторство и ентусиазъм и разтърсиха зала „Дунав“ в събота, когато за седми път се проведе националният фестивал на школи и клубове „Русчуклийска среща“.
Танцовото състезание, което се организира от школа „Играорци“, премина в три кръга, а на финала бяха раздадени 19 награди. Участниците показаха майсторско владеене на стъпките в две автентични хора, като едното беше от региона, от който е групата, както и в категорията „Играете каквото Ви душа сака“. 
Зам.-кметът Иван Григоров връчи три награди от името на кмета Пламен Стоилов, под чийто патронаж премина фестивалът. Отличията отидоха при „Фолклорен извор“ от село Тополи, при „Абритус“ от Разград и при танцова формация „Липник“ от Николово.
Бяха раздадени награди за най-емоционално артистична група, за най-ансамблово изпълнение и за най-масова група, както и за Мис и Мистър „Русчуклийска среща 2018“ и други. При групите над 30 участници победител стана „Чанове“ от Русе.
Специален поздрав за участниците и гостите в танцовия фестивал поднесе фолклорен танцов театър „Найден Киров“ с ръководител Богдан Донев.