Великотърновския апелативен съд потвърди присъдата на окръжния съд в Русе от 3 години затвор за бившия криминалист в Първо РПУ Ваньо Димитров.  
На 13 ноември миналата година Окръжният съд призна за виновен Димитров в това, че на 16 и 17 ноември 2016 година на два пъти, като разузнавач V степен в сектор Криминална полиция към Първо РУ на МВР-Русе, съобщил на тартора на група за разпространение на наркотици Мартин И. за готвените срещу него акции. Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че през периода от 2 септември до 15 декември 2016 година разгласил на Мартин информация от интегрирана информационна система „Справки“ на МВР за две лица, както и от системата на КАТ за колите им, което не представлява държавна тайна, но разгласяването е забранено със закон. 
Ваньо Димитров бе признат за виновен и в това, че при задържането му на 16 декември в дома му са открити 56 патрона за пистолет „Макаров“, без да има разрешение за това. 
За всичко това магистратите наложиха една присъда от 3 години затвор, която бе обжалвана безрезултатно в Апелативен съд. Неговото решение също подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.