12 са красивите финалистки, които тази година ще се борят за короната на „Мис Русе 2018“. Претендентките за титлата са на възраст между 16 и 19 години и бяха избрани след три кастинга. На 15 март от 19 часа в ресторанта на хотел „Рига“ те ще застанат пред публиката и пред взискателното жури, което ще определи новата Мис Русе. Кандидатките ще демонстрират красота, чар и обща култура в спор за короната на Мис Русе.
Конкурсът се организира от модна агенция „Бок Стар Моделс“, която държи лиценза за конкурса „Мис Вселена“, каза организаторът на надпреварата Божил Николов, като допълни, че се разграничават от модна агенция „Интерсаунд“. Специални гости на най-престижното модно събитие в града ще бъдат русенката Мира Симеонова, която е миналогодишната победителка в конкурса и Мис Вселена България 2017, и Мис Свят България 2017 Вероника Стефанова. Двете красавици ще бъдат и част от взискателното жури в тазгодишната надпревара.
А във Фейсбук страницата на „Утро“ вече върви гласуване за Лице на Фейсбук. Надпреварата за тази титла винаги е много оспорвана, ще се гласува до последната възможна минута, а победителката ще бъде обявена по време на спектакъла на 15 март.