„Дунав“ изигра равностоен мач срещу „Пирин“, като дори имаше повече възможности да отбележи гол, но в крайна сметка загуби с 0:1 след щастлив шут на Ради Кирилов в 56-ата мин. Това бе първото попадение на нападателя след 38 мача голова суша и за наше съжаление той счупи каръка си точно срещу „Дунав“. Освен гола домакините нямаха кой знае какви чисти положения, а пропуски за русенци направиха Васев, Шопов, Ненов, Н‘Даийе.
„Дунав“ имаше първите възможности да нанесе решителен удар, но за съжаление ги пропиля. В 20-ата мин Васил Шопов пусна топката към дъгата пред наказателното поле, където Васев я засече и шутира. Изстрелът му обаче премина близо до десния стълб на вратата на домакините. Минута по-късно Христо Лемперов проби по десния фланг и центрира ниско. Васко Шопов стреля отблизо, но вратарят на „Пирин“ Георгиев изби, а после успя да парира и добавката със шпагат.
След двата пропуска на „Дунав“ домакините сякаш се събудиха и упражниха натиск към вратата на Луков. Няколкото опасности за тях дойдоха след изпълнение на статични положения, но стражът на русенци се намеси адекватно и спаси. В края на полувремето Красимир Станоев трябваше да получи медицинска помощ заради проблеми с дишането и бе заменен на почивката от Насим Зитуни.
Десетина минути след подновяване на играта Юлиян Ненов получи подарък от защитата и можеше да открие резултата, но ударът в долния десен ъгъл бе париран от Георгиев.
В 56-ата „Пирин“ откри резултата чрез Кирилов. Нападателят посрещна една избита от Ковачев топка и имаше цялото време на света, за да си я нагласи и прати към горния ляв ъгъл на Луков. Вратарят успя да докосне фалцираната топка, но не и да я отклони от мрежата. 
До края на мача Н‘Диайе на два пъти можеше да изравни, но веднъж от точката на дузпата би прекалено слабо, а после от 5-6 метра стреля над вратата. 
„Дунав“: Луков, Лемперов, Димов /61 Да Силва/, Ковачев, Патев, Сандес, Шопов, Станоев /46 Зитуни/, Васев, Ненов /68 Костадинов/, Н‘Диайе.