Измамник от национален мащаб от Варна успял да измами двама души в Русе с 460 лева, но на автогарата е заловен и е вкаран в ареста. Любима плячка на 50-годишния мъж били пенсионерите, които пресрещал от 7-мо до 15-то число всеки месец, когато си вземат пенсиите и започвал представленията си. Така си докарвал по 2-3 хиляди лева.
На 7 март К.М. пристигнал в Русе с автобус и около 10 часа заложил първия си капан до пощенски клон 12 на ул.“Мария Луиза“. Когато от сградата излязъл възрастен мъж, мошеникът веднага атакувал. „Здрасти, позна ли ме? Е как така си ме забравил? Аз познавам и теб и дъщеря ти и дори й дължа пари, които сега ще й върна. За съжаление имам сръбски динари и ако ти ми ги обмениш в български лева, няма да обикалям града да търся чейнджбюро, а веднага ще отида при нея и ще й се издължа, защото заминавам в командировка в чужбина и ще се бавя поне 10 дни“, казал свойски измамникът и възрастният мъж му повярвал.
Така се стигнало до размяната на 200 динара за 300 лева /при реална стойност 3.30 лева/ и всеки си тръгнал по пътя доволен, но по някое време пенсионерът все пак се усетил, че инфлацията е сринала курса на динара и си е хвърлил парите на вятъра. Вместо да губи време в тюхкане обаче, подал жалба в Първо районно и това се оказало решаващо, за да си вземе парите обратно.
В 11.30 часа в същото управление се получил сигнал от 74-годишен мъж, който дал 160 лева за 100 динара по същата схема.
Двамата потърпевши описали подробно измамника и криминалистите от Първо РПУ бързо затегнали кръга около издирвания в цялата страна варненец К.М., който редовно мамел пенсионери със сръбски динари. Няколко часа по-късно престъпникът е заловен на автогарата, малко преди да се качи на автобуса за Варна.