Григор Димитров не е в мир със себе си, а във истинска война на противоречия! Така се пошегува българският тенисист преди началото на турнира в Индиън Уелс. Българинът е поставен под номер 3 в схемата и ще започне участието си директно от втори кръг срещу Фернандо Вердаско (Испания) или Гуидо Пея (Аржентина). Гришо заяви, че е готов да покаже най-доброто от себе си, а физическата му форма му позволява.

"Тялото ми започна да свиква. Вече съм по-постоянен, не бих казал, че съм в мир със себе си, само на 26 съм. Това е война! Шегата настрана, в такава позиция съм, че мога да давам максимума както на корта, така и извън него. Когато съм на игрището, искам да се докарам до предела, същото е и във фитнеса.", заяви българинът.

2017 г. бе най-успешната в кариерата на Димитров с 3 титли от АТР турнири и триумф на финалната надпревара в Лондон. Той обаче няма търпение да постигне още успехи на корта.

"Винаги искам още и още. Хората около мен понякога трябва да ме успокояват. Едно от най-важите неща, които научих през 2017 г. е как да си почивам. Все още не съм достатъчно добър в това, но работя по въпроса", разкри Гришо.

През настоящия сезон Димитров не успя да защити титлата си в Бризейн и точките си от полуфинала на Откритото първенство на Австралия, но е обнадежден за бъдещите си предизвикателства.

"Целта ми беше да се справя добре в Австралия. Резултатът е добър, но не е това, на което се надявах. Мисля, че трябва да продължа в същия дух. Изглежда, всичко е на верен път.", каза той.